15 Razloga zašto Pada Promet na Vašoj web stranici male tvrtke

Ako ste primijetili pad prometa na vašoj web stranici male tvrtke, vrijeme je da istražite moguće razloge i pronađete rješenja za poboljšanje. U ovom blogu, razmotrit ćemo 15 razloga zbog kojih možda gubite posjetitelje te ponuditi savjete kako to promijeniti.

15 razloga zašto web promet pada poslovni plan
 1. Zastarjeli dizajn web stranice

Dobar dizajn web stranice ključan je za privlačenje i zadržavanje posjetitelja. Ako vaša stranica izgleda zastarjelo, posjetitelji će možda pretpostaviti da vaša tvrtka nije moderna i napredna. Redizajniranje stranice s modernim i atraktivnim izgledom može poboljšati korisničko iskustvo i povećati promet.

 1. Slaba optimizacija za tražilice (SEO)

Optimizacija za tražilice presudna je za privlačenje organskog prometa na vašu web stranicu. Ako vaša stranica nije dobro optimizirana, možda neće biti visoko rangirana u rezultatima pretraživanja, što znači da potencijalni kupci neće moći lako pronaći vašu tvrtku. Provjerite koristite li relevantne ključne riječi i druge SEO metode kako biste poboljšali vidljivost.

 1. Neodgovarajući sadržaj

Vaša web stranica mora pružiti korisne informacije koje odgovaraju na pitanja i potrebe vaših posjetitelja. Ako vaš sadržaj nije relevantan ili ažuran, posjetitelji će otići na druge stranice. Redovito ažurirajte i poboljšavajte svoj sadržaj kako biste ostali konkurentni.

 1. Sporo učitavanje stranice

Brzina učitavanja stranice jedan je od ključnih faktora korisničkog iskustva. Ako se vaša stranica sporo učitava, posjetitelji će vjerojatno napustiti stranicu prije nego što je u potpunosti učitana. Optimizirajte brzinu učitavanja stranice smanjenjem veličine datoteka, korištenjem CDN-a i poboljšanjem hostinga.

 1. Neprilagođenost mobilnim uređajima

S obzirom na sve veći broj korisnika koji pretražuju internet na mobilnim uređajima, vaša web stranica mora biti prilagođena mobilnim uređajima. Ako nije, gubite velik dio potencijalnih kupaca

 1. Nedostatak promocije na društvenim mrežama

Društvene mreže su moćan alat za privlačenje posjetitelja na vašu web stranicu. Ako ne promovirate svoj posao i sadržaj na društvenim mrežama, propuštate priliku za povećanje prometa. Razvijte strategiju promocije na društvenim mrežama kako biste povećali svijest o vašem brendu i privukli nove posjetitelje.

 1. Nejasan poziv na akciju (CTA)

Jasni i privlačni pozivi na akciju potiču posjetitelje da poduzmu korake, poput kupnje proizvoda, prijave na newsletter ili kontaktiranja vaše tvrtke. Ako vaša web stranica nema dobro osmišljene pozive na akciju, posjetitelji možda neće znati što očekujete od njih, što rezultira padom prometa.

 1. Slaba navigacija

Ako posjetitelji ne mogu lako pronaći informacije koje traže na vašoj web stranici, vjerojatno će brzo odustati. Pobrinite se da vaša stranica ima jasnu i jednostavnu navigaciju kako bi korisnici lako pronašli ono što im je potrebno.

 1. Neadekvatna analiza podataka

Redovita analiza podataka ključna je za razumijevanje ponašanja posjetitelja i identificiranje područja za poboljšanje. Ako ne analizirate podatke o posjetiteljima vaše web stranice, možda nećete primijetiti trendove ili probleme koji utječu na promet. Koristite alate poput Google Analytics kako biste pratili podatke i usmjeravali svoje napore na prava područja.

 1. Neprilagođenost tržišnim promjenama

Tržišni uvjeti neprestano se mijenjaju, a vaša web stranica mora pratiti te promjene kako bi ostala relevantna i privlačna posjetiteljima. Pratite konkurente i trendove u industriji te redovito ažurirajte svoju web stranicu kako biste osigurali da odražava trenutačne potrebe tržišta.

Poboljšanje prometa na vašoj web stranici male tvrtke zahtijeva strateški pristup i redovito praćenje napretka. Analizirajte svoju web stranicu i provjerite jesu li gore navedeni faktori problem. Ako jesu, razmotrite kako možete poboljšati svoju stranicu kako biste privukli i zadržali više posjetitelja te povećali promet.

 1. Nedostatak angažmana s korisnicima

Interakcija s posjetiteljima vaše web stranice pomaže u izgradnji odnosa i povjerenja. Ako ne komunicirate s posjetiteljima putem komentara, e-maila ili društvenih mreža, mogli biste izgubiti promet. Razvijte strategiju angažmana kako biste pružili vrijednost posjetiteljima i ohrabrili ih da se vrate.

 1. Neispravne veze

Neispravne veze na vašoj web stranici mogu frustrirati posjetitelje i smanjiti njihovo povjerenje u vašu tvrtku. Redovito provjeravajte sve veze na svojoj stranici kako biste osigurali da sve ispravno funkcionira i da posjetitelji mogu lako pristupiti željenim informacijama.

 1. Slab marketing putem e-maila

E-mail marketing jedan je od najučinkovitijih načina za privlačenje i zadržavanje posjetitelja na vašoj web stranici. Ako nemate strategiju e-mail marketinga ili ako vaša trenutačna strategija ne donosi rezultate, razmislite o unaprjeđenju svojih kampanja kako biste povećali promet na svojoj web stranici.

 1. Nedostatak recenzija i preporuka

Recenzije i preporuke od zadovoljnih kupaca ključne su za izgradnju povjerenja u vašu tvrtku. Ako vaša web stranica nema autentične recenzije ili ako ne potičete kupce da napišu recenzije, možda gubite promet. Razmislite o dodavanju odjeljka za recenzije na svojoj web stranici i o poticanju kupaca da dijele svoja iskustva.

 1. Neispravno ciljanje ključnih riječi

Ako ciljate pogrešne ključne riječi, vaša web stranica možda neće privući pravu ciljanu publiku. Proučite analitiku ključnih riječi i usredotočite se na one koje su najrelevantnije za vašu tvrtku i ponudu. Optimizirajte svoj sadržaj prema tim ključnim riječima kako biste privukli kvalitetniji promet.

Poboljšanje prometa na vašoj web stranici male tvrtke zahtijeva stalnu pažnju i prilagodbu. Istražite ove dodatne faktore koji mogu utjecati na pad prometa i razmotrite kako ih možete riješiti. Kontinuiranim unaprjeđenjem svoje web stranice i strategije marketinga povećati ćete promet i ostvariti bolje rezultate za svoju tvrtku.

Print PDF
Skip to content