Kako koristiti društvene mreže za promociju svog poslovanja?

Unaprijedite Poslovanje: Vodič za Efikasnu Promociju na Društvenim Mrežama

Kako koristiti društvene mreže za promociju svog poslovanja
Kako koristiti društvene mreže za promociju svog poslovanja
Sadržaj Poslovni plan

Kako koristiti društvene mreže za promociju svog poslovanja: Razumijevanje digitalne ere

Dobrodošli u digitalnu eru, vrijeme kada su društvene mreže postale ključni alat za uspješno vođenje posla. Ako ste ovdje, vjerojatno tražite načine kako učinkovito koristiti ovu moćnu platformu za promociju vašeg poslovanja. U ovom poglavlju, uronit ćemo duboko u razumijevanje važnosti društvenih mreža u modernom marketingu i kako ih možete iskoristiti u svoju korist.

Digitalna transformacija i njezin utjecaj na poslovanje

 • Uloga društvenih mreža: Kako je digitalna transformacija promijenila način na koji komuniciramo s potrošačima.
 • Online prisutnost: Kako online prisutnost postaje neophodna za bilo koji poslovni model.
 • Kupci u digitalnom dobu: Kako se ponašanje potrošača mijenja kroz online pretrage, recenzije i preporuke na platformama društvenih mreža.

Zašto su društvene mreže važne za vaš posao?

 1. Veća vidljivost branda: S preko 3,5 milijarde aktivnih korisnika diljem svijeta, društvene mreže pružaju ogromnu priliku za povećanje prepoznatljivosti vašeg branda. (izvor: Statista, 2022)
 2. Izravna komunikacija s korisnicima: Mogućnost za izravno povezivanje s vašom ciljnom publikom, razumijevanje njihovih potreba i prilagođavanje vašeg poslovnog modela.
 3. Povećanje prometa i prodaje: S pravilno ciljanim kampanjama, društvene mreže mogu povećati posjetitelje vaše web stranice i potaknuti online prodaju.

Kako ispravno koristiti društvene mreže za poslovne svrhe

 • Planiranje strategije: Prije nego što započnete, razmislite o svojim ciljevima i kako društvene mreže mogu pomoći u njihovom ostvarivanju.
 • Odabir pravih platformi: S obzirom na vašu ciljnu publiku, možda neće svaka društvena mreža biti idealna za vas. Istraživanje i analiza tržišta može vam pomoći u odabiru.
 • Kvalitetan sadržaj: Stvorite sadržaj koji privlači i informira vašu publiku. Upotrijebite SEO optimizirane ključne riječi koje se prirodno uklapaju u vaš sadržaj.

U modernom poslovnom svijetu gdje digitalna prisutnost postaje sve važnija, društvene mreže nude nevjerojatne mogućnosti za rast i promociju. Bilo da ste mala lokalna trgovina ili globalni brand, ispravno korištenje ovih platformi može transformirati vaše poslovanje. Sada je pravo vrijeme da se uključite i iskoristite moć društvenog medija marketinga!

Razumijevanje svoje ciljne publike: ključ uspješne promocije na društvenim mrežama

U digitalnom svijetu, gdje društveni mediji dominiraju tržištem, razumijevanje ciljne publike postalo je imperativ. No kako to postići? U nastavku ćete saznati kako duboko zaroniti u svijet svog potrošača i postati pravi stručnjak za ciljanje na društvenim mrežama.

Definiranje i segmentacija ciljne publike

Da biste stvorili efektivnu marketinšku strategiju, prvo morate jasno definirati tko su vaši potrošači. Postavite si pitanja poput:

 • Koja dobna skupina najčešće kupuje moje proizvode?
 • Koje geografske regije donose najveći promet?
 • Koji su glavni interesi moje publike?

Primjer: Ako prodajete sportsku opremu, vaša ciljna skupina mogla bi biti mladi od 18 do 30 godina, posebno zainteresirani za fitnes i rekreaciju.

Istraživanje preferencija i ponašanja vaše ciljne publike na društvenim mrežama

Nakon što ste definirali svoju publiku, vrijeme je da saznate više o njihovim navikama online. Upotrijebite alate poput Google Analytics ili Facebook Insights da biste otkrili:

 • Koje društvene platforme najčešće koriste?
 • Koji tip sadržaja najviše privlači njihovu pažnju?
 • U kojem dijelu dana su najaktivniji?

Osim toga, razmislite o provedbi anketa na društvenim mrežama kako biste iz prve ruke saznali što vaša ciljna skupina želi vidjeti.

Kako upotrijebiti prikupljene informacije za unapređenje strategije na društvenim mrežama?

Sada kada imate bogatstvo informacija, možete kreirati sadržaj koji će direktno odgovarati potrebama i željama vaše publike. Uz to, upotrijebite SEO tehnike za povećanje vidljivosti vašeg sadržaja na tražilicama.

 • Prilagodite ton komunikacije svojoj publici. Ako se obraćate mlađoj generaciji, koristite ležerniji jezik.
 • Ispričajte priču. Koristite video sadržaj, infografike ili blogove kako biste se povezali s publikom.
 • Stvorite angažirajući sadržaj. Pokažite strast prema onome što radite i privući će te ljude koji dijele tu strast.

Statistički podatak: Prema istraživanju provedenom 2021. godine, čak 64% potrošača kaže da su kupili proizvod nakon što su vidjeli reklamu na društvenim mrežama.

Razumijevanje ciljne publike nije samo korak prema uspješnoj promociji – to je temelj na kojem se gradi cijela vaša online strategija. Sada, kada ste opremljeni znanjem i alatima, spremni ste zakoračiti u svijet društvenih mreža s povjerenjem.

Nadam se da će ovaj sadržaj biti od pomoći onima koji žele maksimalno iskoristiti moć društvenih mreža za promociju svog poslovanja.

Odabir pravih društvenih mreža za promociju vašeg poslovanja

Društvene mreže su postale nezaobilazan alat za uspješno poslovanje u digitalnom dobu. No, kako odabrati one prave za vaš brand? Razmotrimo detaljno.

Zašto je važno odabrati pravu društvenu mrežu?

Odabir prave društvene mreže nije samo pitanje popularnosti platforme. Radi se o pronalaženju najbolje platforme za vašu ciljnu publiku i vrstu poslovanja.

 • Povezivanje s ciljnom publikom: Ako znate gdje vaša ciljna publika provodi najviše vremena, možete kreirati efikasnije marketinške kampanje.
 • Maksimalni ROI: Investiranje u prave društvene mreže može donijeti veći povrat ulaganja.

Kako odabrati pravu društvenu mrežu?

 1. Analiza ciljne publike: Upitajte se gdje se vaša ciljna publika najčešće nalazi. Je li to Facebook, preferiraju li Instagram, ili su možda aktivniji na LinkedInu?
 2. Razumijevanje svake platforme:
  • Facebook: Idealno za širok spektar demografskih skupina. Omogućava targetirano oglašavanje i interakciju s korisnicima kroz grupe i stranice.
  • Instagram: Savršen za vizualno orijentirane brandove. Influencer marketing je čest na ovoj platformi.
  • LinkedIn: Najbolji za B2B komunikaciju i profesionalno umrežavanje.
  • TikTok: Mlada publika i kratki video sadržaji dominiraju ovom platformom.
 3. Osvrt na konkurenciju: Ako vaša konkurencija uspješno koristi određenu platformu, to može biti znak da i vi trebate biti prisutni na njoj.
 4. Analiza resursa: Ako nemate resurse za stvaranje visokokvalitetnog video sadržaja, možda nije najbolje ulagati u platforme poput YouTube ili TikTok.

Statistike koje pomažu u odluci:

 • 70% malih i srednjih poduzeća koristi Facebook za promociju svojeg poslovanja.
 • Instagram ima 1 milijardu aktivnih korisnika mjesečno, od čega je 80% njih povezano s barem jednim poslovnim profilom.
 • Na LinkedInu, 4 od 5 članova donosi poslovne odluke, čineći ga ključnim za B2B marketing.

Prilikom odabira društvene mreže za promociju poslovanja, ključno je uzeti u obzir vašu ciljnu publiku, resurse i ciljeve. Ulaganjem vremena u istraživanje i razumijevanje svake platforme osigurat ćete da vaši marketinški napori budu uspješni i efikasni.

Izrada strategije sadržaja za društvene mreže: Ključni koraci i najtraženije taktike

Važnost kvalitetne strategije sadržaja

U današnje vrijeme, kada se online marketing i društvene mreže brzo razvijaju, jedno je sigurno: kvalitetan sadržaj je kralj. Međutim, nije dovoljno samo proizvesti sadržaj; potrebno je razumjeti kako, kada i gdje ga podijeliti kako biste maksimalno iskoristili svoj ROI (Return on Investment).

1. Razumijevanje vaše ciljne publike: temelj svake strategije

Prije nego što zaronite u svijet content marketinga, morate znati kome je vaš sadržaj namijenjen. Postavljanjem pitanja poput: “Koje probleme moj sadržaj rješava?” ili “Koje informacije moja ciljna skupina najviše traži na Googleu?” možete bolje prilagoditi svoj sadržaj.

Statistički podatak: Prema nedavnom istraživanju, 73% potrošača preferira brendove koji personaliziraju svoje marketinške poruke.

2. Vrste sadržaja koje možete koristiti

 • Video sadržaj: Trenutačno je jedan od najtraženijih oblika sadržaja. Može biti edukativan, zabavan ili inspirativan.
 • Infografike: Lako probavljive i vizualno privlačne, često se dijele i omiljene su na platformama poput Pinteresta.
 • Tekstualne objave: Bilo da je riječ o inspirativnim citatima, edukativnim člancima ili korisnim savjetima, važno je da budu kratke i jasne.
 • Slike: Fotografije proizvoda, događaja ili čak memova mogu biti snažno sredstvo komunikacije.

3. Korištenje alata za analizu ključnih riječi

Da biste shvatili koje ključne riječi vaša ciljna skupina najčešće koristi, koristite alate poput Google Keywords Planner ili SEMrush. Ne samo da ćete saznati koje su ključne riječi visoko konkurentne, već ćete otkriti i one s nižom konkurencijom koje mogu biti jednako korisne.

Primjeri ključnih riječi:

 • “Kako povećati angažman na Instagramu?”
 • “Najbolje taktike za Facebook oglašavanje”
 • “Strategije content marketinga za male tvrtke”
 • “Kako kreirati viralni video sadržaj?”
 • “Tajne uspješne promocije na društvenim mrežama”

4. Planiranje i kalendar objava

Stvaranje konzistentnog rasporeda objavljivanja ne samo da će vam pomoći u održavanju redovitog angažmana, već će vam i pomoći u optimizaciji vremena i resursa.

Statistički podatak: Tvrtke koje objavljuju sadržaj najmanje 16 puta mjesečno generiraju 3,5 puta više prometa (Izvor: HubSpot).

Prilagodite i učite kontinuirano

Svijet društvenih mreža i digitalnog marketinga je dinamičan. Ono što je danas relevantno, sutra možda više neće biti. Kontinuirano praćenje trendova, analiza rezultata i prilagodba vaših taktika ključni su za uspjeh.

Integracija društvenih mreža u cjelokupnu marketinšku strategiju

U digitalnom svijetu, integracija društvenih mreža u vašu sveobuhvatnu marketinšku strategiju postaje neophodna. No, kako pravilno povezati ove platforme s drugim online i offline aktivnostima? Pogledajmo dublje.

Zašto je integracija društvenih mreža ključna?

U današnje vrijeme, većina potrošača provodi mnogo vremena na platformama poput Facebooka, Instagrama i Twittera. Ove platforme su postale centralno mjesto za komunikaciju, interakciju i potrošačko ponašanje. Integritet društvenih mreža s drugim marketinškim kanalima omogućava brandovima da:

 • Povećaju vidljivost sadržaja.
 • Poboljšaju angažman korisnika.
 • Postignu konzistentnu brand poruku.

Povezivanje s drugim online aktivnostima

 1. E-mail marketing: Promovirajte svoje objave na društvenim mrežama putem e-maila. Na primjer, ukoliko imate novi promotivni video na YouTubeu, obavijestite svoje pretplatnike putem e-maila.
 2. SEO (optimizacija za tražilice): Dijeljenje kvalitetnog sadržaja s vaše web stranice na društvenim mrežama može potaknuti posjete, što indirektno može poboljšati vaš SEO rejting.
 3. PPC (plaćeno oglašavanje): Društvene mreže, poput Facebook Ads, mogu se koristiti za retargeting korisnika koji su već posjetili vašu web stranicu.

Integracija s offline aktivnostima

 1. Promocije u trgovinama: Ako imate fizičku trgovinu, možete poticati kupce da vas prate na društvenim mrežama putem QR kodova ili posebnih ponuda.
 2. Eventi: Promovirajte događaje i sajmove na kojima sudjelujete preko svojih profila na društvenim mrežama.

Statistički podaci o integraciji

 • Prema Forbesu, 72% marketinških stručnjaka smatra da integracija društvenih mreža s drugim marketinškim strategijama značajno povećava ROI.
 • Istraživanje HubSpota pokazuje da kompanije koje integriraju društvene mreže u svoju strategiju doživljavaju 130% veći rast korisničke baze.

Integracija društvenih mreža u cjelokupnu marketinšku strategiju nije samo trend, već nužnost za svaki moderni brand. Ona donosi konkurentske prednosti, poboljšava angažman korisnika i pruža konzistentnu brand poruku preko svih kanala. Stoga, kada planirate svoju sljedeću marketinšku kampanju, obavezno razmotrite kako možete iskoristiti moć društvenih mreža na najučinkovitiji način.

Oglašavanje na društvenim mrežama: Ključ uspješne promocije vašeg poslovanja

Društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i LinkedIna postale su neizbježni alati za uspješno oglašavanje i promociju. Korištenje plaćenih oglasnih kampanja pruža priliku za ciljanje specifične publike, povećanje vidljivosti i optimizaciju ROI-a.

Prednosti oglašavanja na društvenim mrežama

 • Ciljanje: Mogućnost fokusiranja na točno određenu publiku temeljenu na interesima, demografiji i ponašanju.
 • Interaktivnost: Stvaranje dinamičnih oglasa koji potiču interakciju i angažiranje korisnika.
 • Mjerljivost: Pristup detaljnim analitičkim podacima koji olakšavaju mjerenje uspješnosti kampanje.

Odabir prave platforme za oglašavanje

 • Facebook: Idealno za široku publiku s mogućnostima detaljnog ciljanja. Facebook Ads Manager omogućuje kreiranje različitih tipova oglasa i detaljnu analitiku.
 • Instagram: Fokus na vizualnom sadržaju. Popularan među mlađom populacijom, savršen za brandove s jakim vizualnim identitetom.
 • LinkedIn: Najbolji izbor za B2B oglašavanje. Omogućuje ciljanje po sektorima, pozicijama i kompanijama.

Kako kreirati uspješnu oglasnu kampanju?

 1. Definiranje ciljeva: Da li želite povećati svijest o brandu, generirati leadove ili poticati prodaju?
 2. Odabir ciljane publike: Na temelju demografskih podataka, interesa i ponašanja korisnika.
 3. Proračun i ponuda: Odredite koliko ste spremni potrošiti i koliko ćete platiti za klik, prikaz ili konverziju.
 4. Dizajn oglasa: Kombinacija efektnog vizualnog sadržaja i uvjerljivog teksta oglasa može biti ključna za uspjeh.
 5. Testiranje i optimizacija: Pokrenite A/B testiranje različitih varijacija oglasa kako biste vidjeli što najbolje funkcionira.

Mjerenje ROI-a (Return on Investment) oglašavačkih kampanja

 • Prema istraživanju iz 2021. godine, 42% marketinških stručnjaka smatra da je pravilno mjerenje ROI-a ključno za uspješnu oglasnu kampanju. (Izvor: Marketing Insider Group)
 • Alati za analitiku poput Google Analytics i ugrađenih alata na društvenim mrežama omogućuju detaljan uvid u performanse vaših oglasa.

Uz pravu strategiju, oglašavanje na društvenim mrežama može biti izuzetno isplativo. Uložite vrijeme u istraživanje, planiranje i optimizaciju kako biste osigurali najbolji mogući ROI za vaše oglasne kampanje.

Nadam se da će vam ovaj članak pomoći da bolje razumijete važnost oglašavanja na društvenim mrežama i da će vas inspirirati da eksperimentirate s različitim strategijama kako biste postigli najbolje rezultate za vaše poslovanje.

Angažiranje i interakcija s pratiteljima na društvenim mrežama: Ključ za dugoročni uspjeh

Društvene mreže nisu samo platforme za dijeljenje sadržaja. One su dinamična mjesta gdje se brendovi i njihovi pratitelji mogu međusobno povezati na autentičan način. U svijetu gdje su kvaliteta korisničkog iskustva i autentičnost brenda ključne za uspjeh, angažman korisnika postaje vitalan element vaše strategije društvenih mreža.

1. Važnost autentičnog angažmana

Svaka reakcija, komentar ili dijeljenje vašeg sadržaja je prilika da uspostavite vezu s ciljanom publikom.

 • Povećava vidljivost brenda: Autentične interakcije potiču veći organski doseg na platformama kao što su Facebook i Instagram.
 • Jača povjerenje: Otvorena komunikacija s pratiteljima gradi snažno povjerenje u brend.

2. Kako poticati interakciju s vašom zajednicom

a) Postavljanje otvorenih pitanja: Potičite diskusiju postavljanjem pitanja koja će vaša zajednica na društvenim mrežama željeti odgovoriti.

b) Hosting Q&A sesija: Redovite sesije pitanja i odgovora mogu ponuditi direktan kanal za komunikaciju s vašom publikom.

c) Korištenje interaktivnih alata: Iskoristite ankete, kvizove i igre kako biste potaknuli aktivnost na društvenim mrežama.

3. Upravljanje negativnim komentarima i krizama na društvenim mrežama

U idealnom svijetu, sve interakcije s vašim brendom bile bi pozitivne. Međutim, svaki brend se s vremena na vrijeme susreće s negativnim feedbackom.

a) Brz i transparentan odgovor: Ako se dogodi problem, brzo reagirajte i ponudite rješenje. Vaša reputacija na društvenim mrežama može ovisiti o tome.

b) Izgradnja tima za upravljanje krizama: Imati tim koji može brzo reagirati može biti ključna razlika između situacije koja eskalira i one koja se brzo rješava.

Statistički podatak: Prema nedavnom istraživanju, brendovi koji aktivno komuniciraju i angažiraju se s svojim pratiteljima na društvenim mrežama imaju 60% veću vjerojatnost preporuke od strane korisnika.

Aktivno i autentično angažiranje s vašom zajednicom na društvenim mrežama može biti razlika između brenda koji jednostavno postoji online i brenda koji ima odanu i angažiranu publiku. Investirajte vrijeme i resurse u pružanje vrijednosti svojim pratiteljima kroz interakciju, i vidjet ćete kako vaša online prisutnost raste.

Mjerenje uspješnosti i analitika na društvenim mrežama

U današnjem digitalnom dobu, mjerenje uspješnosti vaših online marketinških kampanja postalo je neizbježno. Kako biste optimizirali svoje strategije na društvenim mrežama, važno je razumjeti kako i što mjeriti. Pomoću analitičkih alata i ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI) možete postići točno to.

Razumijevanje ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI)

 • Interakcija: Mjeri koliko se korisnici angažiraju s vašim sadržajem. Primjeri uključuju komentare, dijeljenja i lajkove.
 • Doseg: Ukazuje na broj osoba koji su vidjeli vašu objavu.
 • Klikovi: Broj korisnika koji su kliknuli na vašu objavu ili oglas.
 • Konverzije: Mjeri broj korisnika koji su izvršili željenu akciju, poput kupnje proizvoda ili prijave na newsletter.

Korištenje analitičkih alata na društvenim mrežama

Većina društvenih mreža, poput Facebook Insights i Instagram Analytics, nudi vlastite analitičke alate. Ovi alati pružaju dragocjene informacije o vašem sadržaju i publici.

 1. Facebook Insights:
  • Prikazuje podatke o vašim objavama, oglasima, fanovima i općenito o dojmu koji ostavljate na Facebooku.
  • Demografski podaci o vašim pratiteljima, uključujući dob, spol i geografsku lokaciju.
 2. Instagram Analytics:
  • Prati performanse vaših objava i Stories-a.
  • Omogućuje uvid u top objave, vremena kada su vaši korisnici najaktivniji i mnogo više.

Vanjski alati za analizu društvenih mreža

Uz ugrađene alate, postoje i treće strane koje nude napredne analitičke mogućnosti. Primjeri uključuju Hootsuite i Buffer.

Kako interpretirati podatke i primjenjivati ih

Interpretacija podataka je ključna za optimizaciju vašeg marketinškog pristupa. Ako, primjerice, primijetite da su vaše objave s video sadržajem postigle veći doseg, možda biste trebali razmisliti o većem fokusu na video sadržaju.

Statistika: Prema izvješću, 86% marketinških stručnjaka smatra da su analitički alati ključni za njihove marketinške kampanje.

Uz pravu strategiju i alate, mjerenje uspješnosti i analitika na društvenim mrežama mogu biti vaši najbolji saveznici u kreiranju uspješnih kampanja. Kontinuirano praćenje, testiranje i prilagodba ključni su za postizanje optimalnih rezultata.

Trendovi i inovacije u svijetu društvenih mreža

Uvod u dinamiku društvenih mreža

Svijet društvenih mreža stalno se mijenja i prilagođava, donoseći nam nove alate, funkcionalnosti i trendove. Biti u toku s tim promjenama ključno je za uspješnu online promociju svog poslovanja.

Kako prepoznati nove trendove?

 • Google Trends: Ovaj alat nam omogućuje praćenje rasta ili opadanja određenih ključnih riječi vezanih uz društvene mreže.
 • Konferencije i webinar: Usmjereni na digitalni marketing i društvene mreže.
 • Stručni blogovi: Redovito prate i analiziraju novitete na platformama kao što su Instagram, Facebook i TikTok.

Najnoviji trendovi na društvenim mrežama

 1. Kratki video sadržaj: Uz uspon TikToka i Instagram Reels-a, kratki video formati postaju sve popularniji.
 2. AR filtri i lenti: Augmentirana stvarnost postaje novi hit, posebno za brandove koji žele interakciju s korisnicima.
 3. Grupe i zajednice: Platforme poput Facebooka promoviraju stvaranje zajednica kao centralni dio korisničkog iskustva.

Kako iskoristiti nove trendove za svoj posao

 • Edukacija: Pratite tečajeve i radionice o digitalnom marketingu kako biste bili u toku s najnovijim tehnikama.
 • Testiranje: Ne bojte se isprobati nove formate i alate, ali uvijek pratite statistiku i povratne informacije kako biste utvrdili što funkcionira.
 • Povezivanje s influencerima: Suradnja s osobama koje su već priznate na društvenim mrežama može biti zlatna koka za promociju.

Izazovi i potencijalne zamke

Potrebno je biti svjestan da svaki trend ima svoj životni vijek. Ono što je danas popularno, možda sutra neće biti. Uvijek se fokusirajte na vrijednost za korisnika i budite spremni prilagoditi se.

U svijetu društvenih mreža ključ je u fleksibilnosti i stalnom učenju. Koristite se dostupnim alatima, kao što je Google Analytics, kako biste pratili uspjeh svojih kampanja i prilagodili se promjenama.

Unapređenje prisutnosti na društvenim mrežama kroz SEO strategije

Kada započnete svoju digitalnu avanturu, SEO (Search Engine Optimization) i društvene mreže možda vam se čine kao dva odvojena svijeta. Ali, zapravo su neraskidivo povezani. Da biste stvarno iskoristili moć društvenih mreža za promociju poslovanja, trebate ih koristiti u kombinaciji s najboljim SEO praksama.

1. Važnost ključnih riječi u objavama na društvenim mrežama

 • Istraživanje ključnih riječi: Alati poput Google Keyword Planner ili SEMrush mogu vam pomoći u otkrivanju ključnih riječi koje vaša ciljna publika često koristi.
 • Primjena u praksi: Umjesto da objavite “Prodajemo prijenosne računalne”, koristite frazu s visokom pretraživačkom vrijednošću poput “Najbolji prijenosni laptopi za grafičke dizajnere 2023”.

2. Kako ključne riječi poboljšavaju angažman na društvenim mrežama

 • Povećana vidljivost: Korištenjem relevantnih ključnih riječi, vaše objave će prirodno dosegnuti veći broj ljudi.
 • Djelovanje na algoritme: Platforme poput Facebooka i Instagrama koriste algoritme koji prepoznaju sadržaj koji je relevantan za korisnike, a SEO optimizirane objave često imaju veći doseg.

3. Povezivanje društvenih mreža i SEO-a kroz kvalitetan sadržaj

 • Dijeljenje blogova i članaka: Ako već ulažete trud u SEO optimizaciju svojeg web mjesta, podijelite te članke na društvenim mrežama. Na primjer, umjesto naslova “Novi članak o marketingu”, koristite “Kako koristiti digitalni marketing za povećanje prodaje u 2023?”.
 • Stvaranje vrijednosti: Fokusirajte se na pružanje korisnih informacija i odgovaranje na pitanja vaše ciljne publike.

Statistički podaci koji podupiru važnost kombinacije SEO-a i društvenih mreža:

 • Prema izvješću BrightEdge, više od 50% prometa na web stranicama dolazi iz organske pretrage.
 • Istraživanje HubSpot-a pokazuje da kompanije koje koriste SEO optimizaciju za svoj sadržaj na društvenim mrežama imaju 60% veću vjerojatnost da privuku više posjetitelja.

Društvene mreže nisu samo platforme za dijeljenje slika i video sadržaja. One su moćno oruđe koje, kada se koristi pravilno s SEO taktikama, može značajno povećati vašu online prisutnost i pomoći vašem poslovanju da raste.

P.S.: U svemu ovome, zapamtite da je najvažnija autentična interakcija s vašom publikom. SEO je samo alat, a prava magija dolazi kada pružate stvarnu vrijednost i gradite trajne odnose s vašim pratiteljima.

Skip to content