Predstavljanje europskog digitalnog centra inovacija edih crobohub

Predstavljanje europskog digitalnog centra inovacija edih crobohub

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) igra ključnu ulogu kao partner na projektu CROatian Industry and Society BOosting (EDIH CROBOHUB++), kojeg će predstaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) kao koordinator projekta na posebnom događaju.

Dogodit će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u Dvorani D1 (Crna vijećnica), Unska 3, u petak, 30. lipnja 2023. u 10:00 sati.

EDIH CROBOHUB++ fokusira se na proizvodnu industriju, digitalnu poljoprivredu, energiju, okoliš, te javnu i državnu upravu. Ovo predstavljanje pruža odličnu priliku za upoznavanje s najnovijim trendovima u području umjetne inteligencije (AI), kibernetičke sigurnosti (CyberSec) i high performance computinga (HPC), te drugih tehnologija kao što su robotika, računalni vid, internet stvari, ugradbeni sustavi upravljanja i automatizacije, napredna senzorska tehnologija, blockchain tehnologija i digitalna simulacija.

Ovaj događaj će okupiti predstavnike iz poslovnog svijeta, akademske zajednice, industrijske stručnjake, vrhunske znanstvenike i predstavnike državnih institucija. Glavni cilj je predstaviti projekt svim zainteresiranim stranama, potencijalnim korisnicima i medijima, te kroz panel diskusije potaknuti dijalog i razmjenu iskustava i znanja.

Korisnici će imati priliku aplicirati za različite usluge poput testiranja prije investiranja, integraciju i prilagodbu tehnologija, demonstracijske aktivnosti, prijenos znanja i tehnologija, edukaciju i razvoj digitalnih i poslovnih vještina, podršku za pristup financijskim sredstvima, kao i izgradnju inovacijskih ekosustava i umrežavanje.

Sve usluge su dostupne korisnicima bez naknade, s ciljem podizanja digitalne zrelosti društva te zelene transformacije malih i srednjih poduzeća i javnog sektora, čime će postati agilniji i učinkovitiji. EDIH CROBOHUB++ će pridonijeti poboljšanju suradnje između poslovnog sektora i znanstveno-istraživačke zajednice, razvoju industrije i društva, te povećanju vidljivosti Hrvatske na nacionalnom i europskom planu.

Osim FER-a kao koordinatora, konzorcij čini još šest partnera: Hrvatska gospodarska komora (HGK), HAMAG-BICRO, Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Sveučilišni računski centar (SRCE), Visoko učilište Algebra i InfoDom d.o.o.

Za preuzimanje programa događanja kliknite ovdje.

Prisustvovanje događanju je besplatno, ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prethodno se prijaviti.

Za dodatne informacije posjetite službene profile projekta CROBOHUB++ na društvenim mrežama: LinkedIn, Facebook i Twitter.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Skip to content