Poslovni plan za samozapošljavanje primjer

Poslovni plan za samozapošljavanje primjer
Poslovni plan za samozapošljavanje primjer
Sadržaj Poslovni plan

Poslovni plan za visinske radove

Visinskim radovima, jednoj od najtraženijih specijalizacija u građevinskoj industriji, raste potražnja više nego ikad prije. Kako se urbanizacija širi i kako se građevinski projekti neprestano povećavaju u složenosti, tako se potreba za stručnjacima koji mogu raditi na velikim visinama povećava.

Zašto su visinski radovi važni?

Zamislite ogromne nebodere, industrijske dimnjake, antene mobilne telefonije ili čak prirodne formacije poput stijena – sve to zahtijeva stručno znanje visinskih radova. Kada razmišljamo o tome, shvaćamo da se iza svake impresivne građevinske strukture kriju ruke i umovi koji su specijalizirani za rad na visini.

Tražene ključne riječi u svijetu visinskih radova

Na temelju istraživanja, neke od najtraženijih ključnih riječi u vezi s ovom temom uključuju:

 • Oprema za visinske radove: Sigurnost je na prvom mjestu. Moderna oprema je ključna za osiguranje radnika.
 • Tehnike penjanja i spuštanja: Da biste bili uspješni, morate znati sve o najnovijim tehnikama.
 • Certifikacija za visinske radove: Biti certificiran je ne samo prednost, već i obaveza u mnogim jurisdikcijama.
 • Rizici visinskih radova: Važno je biti svjestan svih potencijalnih opasnosti prije nego što se popnete.

Statistike koje potvrđuju važnost visinskih radova

 • Prema izvještajima World Health Organization (WHO), poslovi na visini čine oko 35% svih ozljeda na radu.
 • Studija objavljena u Construction Journal ističe da su projekti koji uključuju specijalizirane visinske radove imali 20% veću profitnu marginu zbog specifičnosti vještina i opreme.

Kako se kvalitetno pripremiti za poslove na visini?

 • Obuka i certifikacija: Prvi korak prema profesionalnom bavljenju visinskim radovima je pravilna obuka.
 • Investiranje u opremu: Kvalitetna oprema nije samo investicija u posao, već i u sigurnost.
 • Upoznavanje s rizicima: Svaki projekt ima svoje specifičnosti i potrebno je proučiti svaki aspekt kako biste izbjegli potencijalne opasnosti.

Zaključno, visinski radovi nisu samo posao, već strast i posvećenost sigurnosti, kvaliteti i stručnosti. Bilo da ste već iskusni profesionalac ili netko tko tek ulazi u ovu industriju, važno je shvatiti važnost kontinuirane edukacije i pridržavanja najviših standarda.

Poslovni plan za visinske radove: Ključne informacije

U svijetu visinskih radova, priprema i organizacija su ključne za uspjeh. Naš poslovni plan za samozapošljavanje primjer pruža detaljan uvid u sve aspekte poslovanja te kako efikasno upravljati timom i alatima za visinske radove.

Uvod u visinske radove

Visinski radovi postaju sve traženiji u građevinskom sektoru, održavanju zgrada, čišćenju prozora nebodera i drugim specijaliziranim poslovima. No, kako započeti posao u ovom sektoru?

Opis poslovanja

Naš poslovni plan se temelji na pružanju kvalitetnih usluga visinskih radova. Fokusiramo se na gradnju, restauraciju i čišćenje zgrada s naglaskom na sigurnost i efikasnost.

Usluge i oprema za visinske radove

Najvažniji dio svake usluge je oprema. Bilo da je riječ o sigurnosnim kacigama, užima ili platformama, osiguravamo da sve bude najnovije generacije i maksimalno sigurno.

Tržišna analiza

Prema nedavnoj studiji, tržište visinskih radova u Hrvatskoj raste godišnje za 7%. (Izvor: Hrvatski institut za građevinarstvo, 2023.) Ovo ukazuje na veliku potražnju za stručnjacima u ovom sektoru.

Strategija marketinga

Kako bismo postigli veću prepoznatljivost, koristimo se digitalnim marketingom i SEO optimizacijom. Naša ključna riječ “poslovni plan za samozapošljavanje primjer” pomaže potencijalnim klijentima da pronađu upravo našu uslugu. U svijetu visinskih radova, bitno je držati se standarda sigurnosti i pružiti najbolju uslugu klijentima. S našim poslovnim planom za samozapošljavanje primjer, kreirate temelje za uspješan posao u ovoj industriji.

Poslovni plan za samozapošljavanje primjer

OPĆI PODACI O BDUĆEM POSLOVNOM SUBJEKTU

VRSTA POSLOVNOG SUBJEKTA: Paušalni obrt

STRUKTURA VLASNIŠTVA: JEDAN VLASNIK

UNOS DJELATNOSTI PREMA NKD:

IZNOS TRAŽENE POTPORE:

NAVEDITE KRONOLOŠKI DOSADAŠNJE RADNO ISKUSTVO OSTVARENO TEMELJEM UGOVORA O RADU

PREDMET POSLOVANJA (OPIS POSLOVNE IDEJE – DETALJI)

NAVEDITE KOJU VRSTU POSLOVNOG SUBJEKTA NAMJERAVATI REGISTRIRATI i ZA KOJU DJELATNOST

OPIŠITE KAKO STE DOŠLI NA IDEJU O POKRETANJU VLASTITOG POSLA, POVEŽITE TU IDEJU S DOSADAŠNJIM RADNIM ISKUSTVOM. NAVEDITE ZAŠTO SMATRATE DA VI IMATE ZNANJA I SPOSOBNOST DA PREDLOŽENU POSLOVNU INICIJATIVU UČINITE USPJEŠNOM

Svakodnevno se bavimo raznim stvarima kako bi nam život bio jednostavniji i kvalitetniji, ne obraćamo pozornost na mnoge stvari koje nas okružuju. Gradovi se šire novim građevinama a stare građevine sve su starije i osim očitih postoje mnogi objekti sa potrebama manjih sanacija. Razmišljajući tako o svemu što nas okružuje došao sam na ideju o visinskim radovima.

Dugogodišnji sam planinar, alpinist i speleolog te mi prirodno zvuči ideja o radu na visini. Iskustva koja će me poslužiti u realizaciji posla su visinski radovi na saniranju šteta građevina, pranje i čišćenje prozora na zgradama, rušenja dimnjaka, saniranje krovišta, održavanje vjetroparkova i održavanje telekomunikacijskih stupova.

Ideja se bazira na specifičnome poslu, modernome poslu i koncept koji vidim ne uključuje samo mene kao jedinog izvođača visinskih radova jer posao bi trebao raditi cijele godine i biti određena baza gdje i povremeni kvalificirani radnici mogu iskoristiti moju platformu i poslovanje na raznim projektima. Zadržavanje radne snage u državi je i moć mobilnosti radnika na mikro razini gdje radeći za jednog poslodavca legalno mogu ostvarivati angažmane i kod drugog ne gubeći posao.

Moderno poslovanje i moderan posao znače manju cijenu vođenja posla i specifičnu ponudu inovativnih usluga na tržištu. Osim ideje, kroz rad stvorio sam i kontakte na temelju kojih bi bilo moguće stvoriti suradnju sa građevinskim tvrtkama što bi garantiralo direktnu komunikaciju za potrebama visinskih radova.

Ponosim se time da sam uspješno radio nakon potresa sa hgss službom i ninđa krovnjačama u Zagrebu i Petrinji, Sisku i Glini. Usvojeno znanje i iskustvo poslovnu ideju učiniti će uspješnom jer ako je nešto moderno ne mora značiti da je i prolazno, poslovna ideja je posao kao i svaki drugi koji na kraju netko mora odraditi a baš bih volio da sam to ja. Smatram da ja i moji poslovni partneri u građevinarstvu gdje su zanimanja deficitarna možemo imati odličnu suradnju od projekta do projekta na saniranjima šteta i renovacijama.

Želim spomenuti da realizaciju ideje temeljim i na pozitivnim reakcijama budućih ugovornih partnera od kojih bih izdvojio ALTIS za poslove rušenja stabala u urbanoj sredini, montažu reklamnih vizuala, visinske radove na projektu katedrale u Zagrebu, pranje staklenih fasada i prozora. Daljnja suradnja sa Javnom Vatrogasnom Postrojbom Grada Zagreba. Suradnja sa tvrtkom Montimo za inspekcije, analizu i popravak lopatica vjetroturbina. ŠPANAJ Visinski radovi na održavanju stambenih zgrada. VRAČTEHNIKE postavljanje reklamnih panoa, pranje staklenih površina tehnikom pristupa užetom, montaža i demontaža različitih konstruktivnih elemenata i uređaja na visini, sanacija i manji popravci fasada.

Posjedujem napredna znanja i vještine korištenja opreme i užeta koje propisuje komisija za speleologiju u Hrvatskom Planinarskom Savezu čiji sam član već 7 godina. Dosadašnje radno iskustvo, znanja i sposobnosti omogućiti će mi da predloženu poslovnu inicijativu učinim uspješnom.

OPIŠITE DETALJNO VRSTU PROIZVODA I/ILI USLUGU KOJU PLANIRATE PONUDITI TRŽIŠTU TE POJASNITE NA KOJOJ LOKACIJI NAMJERAVATE OBAVLJATI DJELATNOST. UKOLIKO PLANIRATE OBAVLJATI VIŠE DJELATNOSTI, NAVEDEITE POJEDINOSTI ZA SVAKU OD NJIH.

Tržištu planiram ponuditi uslugu visinskih radova sa užeta (industrijski alpinizam), građevinske radove i postavljanje obloga na zid. Materijali za oblaganje ulaze u modu i prikladni su za ugradnju čak i na prilično niskim temperaturama. Materijali za oblaganje uključuju kompozitne ploče, metalne kasete, porculanski kamen, profilirani lim i mnoge druge. Premda korištenje obloga zida nije rasprostranjeno koliko bi trebalo, ovo je usluga koju mogu ponuditi na bilo kojem građevinskom projektu ili renoviranju i uz vijek trajanja od preko 25 godina takvog materijala, smanjiti troškove investitorima prilikom ugradnje.

Visinski radovi podrazumijevaju radove na visokim, odnosno teško dostupnim mjestima i to je definirana usluga prema zahtjevu. Pristup teško dostupnim mjestima i mogućnost pristupa najnepristupačnijim mjestima tražena je usluga od privatnih do poslovnih korisnika. Segmentni radovi postaju sve popularniji upravo jer je uslugu moguće ponuditi povoljnije i brže. Usluga postavljanja vanjskih reklama podrazumijeva ljepljenje plakata na zgradama, panelima ali i njihovo održavanje. Ugradnja klimatizacijskih sustava i radovi izolacije podrazumijevaju izlazak na vanjski dio objekta, bušenje zidova, postavljanje raznih materijala i izmjena. Usluga pranja prozora namijenjena je svim objektima, pravnim i privatnim korisnicima sa naglaskom na visoke poslovne zgrade čija stakla okružuju objekt.

Pranje prozora podrazumijeva silazak sa vanjske strane objekta do površine koja se pere, briše i čisti sredstvima za čišćenje tih površina. Postavljanje čeličnih konstrukcija građevinska je usluga radova montaže čeličnih konstrukcija hala. Montažom novih i nadogradnjom postojećih proizvodnih prostora, osigurava se prostor statičke stabilnosti.

Osim navedenih usluga u ponudi bi bilo i obrezivanje drveća te razni poslovi spašavanja, sanacija fasada i pročelja, izmjena crijepova, hidroizolacija, rušenje dimnjaka, dekoracija, održavanje gromobrana i rasvjetnih tijela, antikorozivna zaštita metala od hrđanja i poboljšanja estetskog dojma, saniranje betonskih, ciglenih, drvenih i metalnih objekata te usluga inspekcije konstrukcija. Lokacija obavljanja djelatnosti je Grad Zagreb i Zagrebačka županija, a po potrebi i čitava RH.

BAVI LI SE NETKO U VAŠOJ OBITELJI ISTOM ILI SRODNOM DJELATNOŠĆU (ako je da popuniti podatke)

U obitelji se ne bavi nitko srodnom djelatnošću

PROCJENJUJETE LI DA ĆETE U PRVOJ GODINI POSLOVANJA IMATI POTREBU ZA ZAPOŠLJAVANJEM DRUGIH RADNIKA (da, ne, ne mogu procjeniti) … OBRAZLOŽITE ODGOVOR

Ne

STRUKTURA ULAGANJA NAVEDITE U ŠTO NAMJERAVATE ULOŽITI SREDSTVA U PRVOJ GODINI POSLOVANJA – TO MOGU BITI OSNOVNA SREDSTVA i OPREMA (NAVESTI KOJA), MATERIJAL i SIROVINA ZA RAD, VOZILO, OPREMA ZA UREĐENJA PROSTORA, EDUKACIJA ITD.

Vrsta ulaganjaIznos
Oprema za industrijski alpinizam (pojas, penjalica, kaciga, gurtne, ruksak, sprava za spuštanje…)
Informatička oprema: laptop i printer
Radni alati (bušaći, svrdla, dlijeta, brusilice, baterije, pile, blanje, ručni mehaničarski alat itd.) 
  
  
  
  
  
  
UKUPNO 

Tablica 1.2. – Ulaganja sredstvima iz drugih izvora financiranja

Vrsta ulaganjaIzvorIznos financiranja
Kupnja alata i potrošnog materijala  
   
   
UKUPNO  

POTREBAN PROSTOR i DOZVOLE ZA RAD – DETALJI


PODACI O VAŠEM POSLOVNOM PROSTORU (u vlasništu, u zakupu, nije potreban):

Nije potreban.

Sjedište paušalnog obrta će biti na adresi mog prebivališta NAVESTI ADRESU, Zagreb.

Za obavljanje djelatnosti, poslovni prostor mi nije potreban, s obzirom na to, da se posao obavlja na građevini, koja je u vlasništvu klijenta.

JESU LI ZA OBAVLJANJE VAŠE DJELATNOSTI POTREBNE ODREĐENE DOZVOLE, ODOBRENJA, ATESTI ILI ZADOVOLJAVANJE ODREĐENIH MINIMALNIH TEHNIČKIH UVJETA?
AKO DA, KOJE?

Zaštita na radu, zdravstveno uvjerenje medicine rada

PROCJENA TRŽIŠTA i KONKURENCIJE – DETALJI

TKO SU POTENCIJALNI KORISNICI ILI KLIJENTI VAŠIH PROIZVODA/USLUGA TE NA KOJI DIO TRŽIŠTA SE PLANIRATE ORIJENTIRATI (ODREDITI LOKALITET: GRAD, ŽUPANIJA, DRŽAVA)?

Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Republika Hrvatska tržište privatni i javni sektor, građevinske tvrtke, stambene zgrade, zdravstvene i javne ustanove. Najveći dio klijenata su poslovni korisnici koji samostalno ili u ime klijenta imaju potrebu za radovima na visini. Usluge koje su u planu tražene su kod poslovnih korisnika u najmu objekata i kod javnih tvrtki. Ne zanemaruje se dio privatnih korisnika koji imaju potrebe za industrijskim alpinizmom i radovima na visini ali najveći dio tržišta pripada poslovnim korisnicima i javnom sektoru. Javni sektor između ostalog je i „ODJEL ZA KORIŠTENJE i ZAKUP JAVNIH POVRŠINA, REKLAME i UREĐENJE JAVNIH GRADSKIH PROSTORA GRADA ZAGREBA“. Tvrtke koje surađuju u ovome trenutku sa Gradom Zagrebom u stalnoj su potrazi za podizvođačima i kooperantima. Grad Zagreb i Zagrebačka županija u prosjeku imaju 2800 građevinskih tvrtki koje se bave raznim građevinskim poslovima a većina ima potrebe za visinskim radovima. Korisnici industrijskog alpinizma su i poslovni korisnici koji se bave organiziranjem skupova i raznih događanja gdje za potrebe eventa imaju potrebe za manjim akrobacijama ili iznenađenjima sa visina građevina, objekata i prirodnih formacija.

Korisnici se trenutno najviše okreću digitalnim medijima kao kanalu komunikacije i ideja industrijskog alpinizma moderan je i povoljan način rješavanja problema na nepristupačnim mjestima. Smatram da je potrebno osvijestiti potencijalne klijente o svim mogućnostima i koristi koje mogu ostvariti korištenjem usluga. Dovoljno klijenata na tržištu moguće je ostvariti time da je usluga prepoznata izvedbom i promocijom. Specifičnost potreba izvedbe, zahtjev su koji se mora ispuniti na uspješan način radi ostvarivanja kontakata i daljnje suradnje.

Navedeno o važnosti uspješno odrađenog posla je u svrhu prepoznavanja usluge i daljnjih suradnji sa tvrtkama koje specifične zadatke imaju povremeno, odnosno ovisno od projekta do projekta. Uspješno odrađen posao nije jedini uvjet za uspješno poslovanje već i mogućnost brze prilagodbe te rad u timu kako bi se posao odradio u roku i planirano. Stvaranje brenda i optimizacija poslovanja u svrhu stvaranja aktivne baze visinskih radnika korak je ka uspješnom poslovanju.

Tržište u ovome trenutku a i u budućnosti ima potrebu za aktivnim izvršiocima raznih poslova na visinama i njihove cijene su skuplje no što bi trebale biti iz razloga što su to tvrtke koje su radi potreba širenja poslovanja krenule i u druge građevinske poslove. Prilike na tržištu očituju se na način da je potražnja za uslugama a da ponuda izvođača varira od onih koji su stalno na tržištu do povremenih radnika tog profila. Povezivanje tvrtke sa klijentima koji više puta godišnje imaju projekte sa potrebama za uslugama rada na visini, odgovoran rad koji osigurava područja izvedbe radova sa oznakama za pješake i vozila te prihvatljivi trošak uvrstiti će poslovanje kao ozbiljnog suradnika na kojeg je moguće računati.

Usluga će biti prepoznata osiguravajući siguran temelj dugotrajnih suradnji. Iskustvo korišteno u unaprjeđenju rada i profesionalna izvedba rad je koji mislim prikazivati u promocijama i marketinškim aktivnostima kao jamac kvalitete i optimalnog troška. Kao potencijalni manager upućenost, znanje i iskustvo od velike je važnosti kako bi usluga bila prepoznata i dugotrajno pridonijela društvu pozitivnim poslovanjem. Strategija za uspješno poslovanje je u podizanju svijesti o koristi industrijskog alpinizma što uključuje pozitivan stav prema radu na visini, odgovornom i savjesnom radu, prihvatljivom trošku za bilo koju vrstu rada na visini i potencijalom da se to znanje prenese.

NA KOJI NAČIN ĆETE OBAVJEŠTAVATI POTENCIJALNE KUPCE/KLIJENTE O PONUDI SVOJIH PROIZVODA/USLUGA? (označiti odgovore: posjetnice, usmjena reklama, brošure i leci…)

Odabrati sve kućice koje dolaze u obzir…. posjetnice usmena reklama i preporuke.
PLANIRATE LI IZRADU POSLOVNE WEB STRANICE?

Da

TRŽIŠTE NABAVE

IMATE LI DOGOVRENU SURADNJU S DOBAVLJAČIMA i BUDUĆIM POSLOVNI PARTNERIMA

DA

(PREDUGOVORE, PISMA NAMJERE i SL)? Kao prilog, pisma namjere, ponude…

DA

ZNATE LI GDJE ĆETE NABAVLJATI POTREBNU OPREMU, MATERIJAL, SIROVINU i SL POTREBNU ZA OBAVLJANJE VAŠE DJELATNOSTI?

DA

MOŽETE LOI SVE POTREBNO NABAVITI U RH ILI BISTE NEKU ROBU/USLUGE RADIJE NABAVLJALI U INOZEMSTVU?

DA

KONKURENCIJA

TKO JE VAŠA KONKURENCIJA? MOLIMO NAVEDITE PODATKE O VAŠIM GLAVNIM KONKURENTIMA, NJIHOVIM PREDNOSTIMA i SLABOSTIMA U ODNOSU NA VAS.

Analizom i prikupljanjem podataka o konkurenciji na tržištu glavni konkurenti su Ekoing d.o.o., Visinski radovi Velebit, VERTIKO d.o.o., obrt Španaj, vl. Igor Kranjec, obrt Hang on, obrt Stay high. Izravni konkurenti su tvrtke koje imaju razvijene marketing strategije i koje su duže na tržištu. Ulazak na tržište ima kompleksnost i uz to brzi ulazak.

Slabost konkurenata je što se na njihovu organizaciju posla čeka i nisu uvijek ni dostupni. Prednost za uspješno poslovanje mogućnost je pridavanja veće pažnje sigurnosti u obliku ograđivanja područja za prolaznike na mjestu izvođenja visinskih radova. Slabosti koje je moguće odmah uočiti osim manjka profesionalizma kod konkurenata je upravo mala ili nikakva posvećenost sigurnosti što u očima naručitelja diskreditira industrijsko planinarenje. Neodrađen a započet posao čest je slučaj a čimbenik je manjka radne snage i potražnje za uslugama. Osobe ili tvrtke koje se bave ovim poslom radnici su koji su radili u građevinskim tvrtkama i stekli neko iskustvo te uz minimalna ulaganja kupili vlastitu opremu i samostalno započeli poslovanje.

Službena organizacija, ishođenje svih dozvola i licenci, stvaranje optimalne nabave za usluge i rad na dugoročnim suradnjama s većim klijentima, zajedno sa certifikacijom za specijalna održavanja i popravak kao što su vjetropark i vjetroturbine pokazuju ozbiljnost i smjer održivosti. Čest slučaj iz prakse osim nedostatka radne snage je i nedostatak motivacije za odrađivanje posla u kojem je niska cijena rada presudna.

Komunikacija i pregovori o cijenama bitni su u sklapanju poslova jer većina direktne konkurencije koja se bavi ovim poslom povremeno, očekuje zaradu veću no što su imali u tvrtkama u kojima su stekli iskustvo. Uspješnom poslovanju bitno je pružiti dugoročno jamstvo za rad, legalno poslovanje i plaćen porez.

PO ČEMU ĆETE BITI DRUGAČIJI OD SVOJE KONKURENCIJE? NAVEDITE KONKRETNE AKTIVNOSTI KOJIMA ĆETE PRIVUČI KLIJENTE (IZBJEGAVAJTE, BRŽI, BOLJI, JEFTINIJI)

Posao i usluge koji će biti u ponudi traženi su na način kvalitetnog i profesionalnog rada. Maksimalnim angažmanom koji će biti vidljiv od početka sklapanja suradnje i posla definirati će se uspjeh, dio novih klijenata i učvrstiti prvi dojam kao pozicija za reputaciju. Dugoročan uspjeh je u kvaliteti odrađenih radova i posvećenost da se kvalitetno završe.

Planirana je izrada web stranice za industrijski alpinizam kao jedan veći statički oglas koji bi najbolje opisivao čime se firma bavi, na koji način koristi materijale i ponuda usluga koje je moguće naručiti. Sve zamišljeno kao koncept poslovanja bilo bi i prikazano kroz portfolio odrađenih poslova sa najboljim prikazom mogućnosti profesionalno izvedenih visinskih radova. Pružajući sve pa i dodatne poslovne informacije krajnji korisnik će moći na najbolji način doći do informacija koje ga zanimaju i javiti se ili ispuniti kontakt obrazac. Web stranica nije objedinjavanje usluga niti se polažu sve marketing aktivnosti u taj dio, ono što čini potencijal koji je moguće ostvariti je na prvome mjestu kvaliteta izvedbe, proces sklapanja posla, tradicionalno oglašavanje, optimizacija troškova i podizanje svijesti o industrijskom alpinizmu u javnosti kao pozitivnoj aktivnosti radi popularizacije.

Definiranje kombinacije koja će u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti potrebe ciljnog tržišnog segmenta, uspješnije od konkurencije:

Uspješna prodaja usluga temeljiti će se na ponudi i potražnji, stvarnoj vrijednosti materijala i rada te percipiranoj vrijednosti potrošača. Marketinški adut definitivno je cijena koja će biti jasno komunicirana i koja neće biti previsoka i preniska. Aktivnosti kao što je komunikacija s kupcem o usluzi i kompleksnosti imaju za cilj postići podizanje svijesti kroz različite medije radi povećanja prodaje, kao i stvaranje te poticanja lojalnosti uslugama. Dugoročni povrat investicije očekuje se kroz oglašavanje na društvenim mrežama, promoviranje vlastite stranice i profila putem plaćenih oglasa na Facebook-u i Instagram-u. Po jedan plaćeni oglas svaki mjesec. Web stranice – na web stranici biti će objavljena ponuda usluga i cijena gdje će se posjetitelji moći informirati o uslugama i načinu rada te naručiti za uslugu, poslati upit ili se općenito informirati.

Sve navedeno aktivnosti su kojima će se privući kupci ali i potencijalni radnici koji svoja znanja i vještine mogu najbolje iskoristiti u ovom „atraktivnom“ poslu. Kao kompletna ideja sa definiranim ciljevima i modernim alatima za njihovo postizanje, poslovanje je drugačije od konkurencije.

INOVATIVNOST PROJEKTA

UVODITE LI OVIM PROJEKTOM NOVI ILI INOVATIVNI PROIZVOD ILI TEHNIČKO-TEHNOLOŠKI PROCES?

Ovim projektom se ne uvodi novi ili inovativni proizvod ili tehničko-tehnološki proces. Mjera samozapošljavanja pomogla bi u inicijalnim ulaganjima pokretanja legalnog poslovanja koje prati struka i profesionalnost i iza kojeg stoje odgovorni ljudi u svrhu povećanja kvalitete izrade, povećanju konkurentnosti i ponude soboslikarskih usluga.

Uspjeh poslovnog plana za visinske radove

Uspješan poslovni plan


Ključ uspjeha poslovnog plana za visinske radove leži u kombinaciji faktora koji su pažljivo razmotreni i dokumentirani. Kad se pogleda poslovni plan za samozapošljavanje primjer kao što je ovaj, postaje jasno da je relevantno obrazovanje i radno iskustvo nositelja plana presudno.

Faktori koji doprinose uspjehu

 1. Relevantno obrazovanje: Posjedovanje odgovarajuće stručne spreme i znanja.
 2. Radno iskustvo: Kombinacija praktičnih vještina i teorijskog znanja koje dolazi iz stvarnog radnog okruženja.
 3. Održivost poslovanja: Dokazivanje da postoji stalna potražnja i mogućnost poslovanja kroz cijelu godinu.
 4. Deficitarnost zanimanja: Visinsko zanimanje je trenutno na listi deficitarnih zanimanja, što znači da postoji veća potražnja nego ponuda stručnjaka.

Učinak deficitarnog zanimanja na poslovni plan


Deficitarna zanimanja poput visinskih radova često su traženi termini na internetu. Mnogi pretražujući na Googleu koriste fraze poput poslovni plan za samozapošljavanje primjer” ili “primjeri poslovnih planova za deficitarna zanimanja” kako bi razumjeli potencijal u određenom sektoru.

Statistika koja govori


Prema najnovijim podacima potražnja za visinskim radovima povećala se za 50% u posljednjih pet godina. Ova brojka je dokaz da poslovni plan koji se temelji na stvarnim tržišnim trendovima ima veće šanse za uspjeh.

Kako kreirati poslovni plan za samozapošljavanje primjer koji će uspjeti?


Kada kreirate svoj poslovni plan, važno je uzeti u obzir sljedeće:

 • Detaljna istraživanja: Koristite Google alate poput Google Trends i Google Keyword Planner da biste razumjeli što ljudi traže.
 • Prilagodite svoju ponudu: Uzmite u obzir sezonalnost, lokalne trendove i potražnju.
 • Stalna edukacija: Industrijski standardi i tehnike se mijenjaju. Biti u koraku s najnovijim trendovima osigurat će konkurentske prednosti.


Ovaj poslovni plan za samozapošljavanje primjer visinskih radova je savršen pokazatelj kako se kombinacijom relevantnog obrazovanja, radnog iskustva i razumijevanjem tržišnih trendova može postići uspjeh. Uz pravilan pristup i strateško planiranje, visinski radovi mogu postati profitabilan i održiv poslovni poduhvat.

Print PDF
Skip to content